Fysiotherapie Millingen
Rustenburgweg 16
6566 AN Millingen a/d Rijn
tel: 0481-431573
Kerkplein 8
6578 AN Leuth
tel:024-6631658
info@fysiomillingen.nl

 

 

 

 

Longaandoeningen


Op onze praktijk worden longpatiënten intensief begeleid.
De begeleiding is met name gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dit kan onder andere door verbetering van de lichamelijke fitheid, het leren energie te verdelen en verbetering van perifere spierkracht.

 

Het is uit onderzoek gebleken dat longpatiënten met sterkere bovenbeenspieren:

- minder medicijnen nodig hebben;

- verder kunnen lopen;

- meer plezier in het leven hebben;

- en langer leven!

 
COPD.kitty  COPD.hilleke 

Een groot aandachtspunt is het  leren optimaal verwijderen van slijm uit de longen, dit kan door verschillende ademhalingsoefeningen eventueel aangevuld met bepaalde hulpmiddelen zoals de flutter, pep-masker.
Tevens is er aandacht voor de ademhalingsregulatie; heeft de patiënt voldoende controle over zijn ademhaling in rust en tijdens inspanning? Hier zijn ook ademhalingsoefeningen voor die patiënten goed in hun dagelijks functioneren kunnen inpassen.

Wij zijn als praktijk sinds 2002 aangesloten bij het COPD netwerk Nijmegen e.o. Dit netwerk bestaat uit fysiotherapeuten uit Dekkerswald, het CWZ en uit verschillende eerstelijnspraktijken uit de regio die veel ervaring hebben met het werken met COPD patiënten. Het doel van dit netwerk is om de zorg rond COPD patiënten verder te optimaliseren.
Onze praktijk heeft goede kontakten met de longartsen en longverpleegkundigen van zowel het CWZ als van Dekkerswald, dit komt zeker ten goede voor onze longpatiënten.

                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.