Fysiotherapie Millingen
Rustenburgweg 16
6566 AN Millingen a/d Rijn
tel: 0481-431573
Kerkplein 8
6578 AN Leuth
tel:024-6631658
info@fysiomillingen.nl

 

 

 
Eigen risico
 
Via de basisverzekering heeft iedereen van 18 jaar en ouder een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering van €385 (2016). Dat betekent dat je de eerste €385 die je aan zorgkosten vanuit de basisiverzekering maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt je zorgverzekeraar de kosten. Het eigen risico geldt per persoon en is niet overdraagbaar.

Voor fysiotherapie is dit alleen van toepassing indien je een chronische indicatie hebt. Vanaf de 21ste behandeling worden deze namelijk vergoedt vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vergoedt vanuit de aanvullende verzekering of betaal je zelf indien je geen aanvullende verzekering hebt. Heb je nog een bedrag aan eigen risico dan wordt deze eerst verrekend. Daarna zal de zorgverzekeraar gedurende de chronische periode de behandelingen vergoeden. Let op: het eigen risico geldt per jaar!

 

De niet-chronische fysiotherapie wordt ten alle tijden vergoedt vanuit de aanvullende verzekering, hierbij krijg je dus niet te maken met een eigen risico!!

 

Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben daarom géén eigen risico. 

Veel zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om het eigen risico in termijnen te betalen.

 

Voor meer informatie www.defysiotherapeut.com

 

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.