De kinderfitness is speciaal voor kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand, motorische coördinatie problemen of conditionele problemen die het deelnemen aan een reguliere sport bemoeilijken.

Tijdens de fitness wordt aandacht besteed aan de algehele fitheid en de bekwaamheid in sport-, en spelactiviteiten. De fitness vind eenmaal per week plaats en duurt een uur. Het eerste half uur kunnen de kinderen onder begeleiding gebruik maken van de fitnessapparatuur, het tweede half uur wordt besteed aan een gezamenlijk sport-, en spelactiviteit. Met de fitnessgroep worden verschillende doelen nagestreefd.

We stellen ons tot doel:

  • Het plezier van kinderen in bewegen en sporten te vergroten.
  • Het zelfvertrouwen en het competentiegevoel van de kinderen in sport-, en spelactiviteiten te verbeteren.
  • De fitheid van de kinderen te verbeteren.
  • De kinderen te laten zien dat ze niet de enige zijn die moeite hebben met sport en spel activiteiten.

De kosten voor de fitnessgroep worden gedeclareerd bij uw zorgverzekering als zijnde een kinderfysiotherapeutische behandeling (zit in uw basisverzekering). Daarnaast is er een kleine eigen bijdrage die onder andere gebruikt zal worden voor de aanschaf van nieuwe materialen.

Mocht u uw kind willen aanmelden dan kunt u contact opnemen via 0481-431573 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor uw kind definitief geplaatst kan worden in één van de kinderfitnessgroepen zal een screening plaatsvinden om te kijken of uw kind in de doelgroep past.